Dansa brasiliansk karnevalsamba
med Alegria do Samba!

Varmt välkomna till danskurser hos Alegria do Samba!


Danskurser i samba no pé

Alegria do Samba lär ut det senaste inom brasiliansk samba och har lyckats göra undervisningen till en attraktiv och lättillgänglig träningsform för alla som vill få utmärkt fysisk träning, stärka sin kroppsmedvetenhet och självkänsla samt njuta av att dansa.

Alegria do Samba undervisar utifrån ett träningskoncept som kombinerar brasiliansk samba med fitness för funktionell och allsidig träning. Som kursdeltagare får du en intensiv konditionsträning samtidigt som vi arbetar med kroppshållning, elegans och femininitet för att stärka självkänslan och öka vår kroppsmedvetenhet.  Fokus på dansklasserna är att ha roligt samtidigt som vi bygger upp kroppsmedvetenhet i kombination med effektiv konditionsträning. Våra dansinstruktörer är erfarna och älskar att undervisa och gör din träning personlig, utmanande och rolig. De dansar årligen med sambaskolorna i Rio de Janeiro och tränar för de främsta inom samba. Vår strävan är att konstant utvecklas för att kunna erbjuda det bästa inom samba no pé.

Gratis prova-på för nya nybörjare vecka 35!

Nya nybörjare är välkomna att prova-på vid följande tillfällen:
måndagen den 26/8 kl. 18:00-18:55
onsdagen den 28/8 kl. 18:00-18:55
torsdagen den 29/8 kl. 18:00-18:55

Viktigt att du föranmäler dig via mailen, vi meddelar om en klass blir full.

Alegria do Sambas dansklasser för höstterminen 2024 börjar vecka 36.
Vi erbjuder tre dansklasser för nybörjare, två dansklasser för fortsättningselever samt en fortsättning 2  för dig som dansat i flera år.
Vi har ett begränsat antal platser per klass så föranmäl dig för att garanteras en plats.

MÅNDAGAR (10 veckor)
2/9 – 4/11 – 2024

18:00 – 18:55 Nybörjare
19:00 – 19:55 Fortsättning 2

Instruktör: Wendy

ONSDAGAR (10 veckor)
4/9 – 6/11 – 2024

18:00 – 18:55 Nybörjare
Instruktör: Julia

19:00 – 19:55 Fortsättning
Instruktör: Annika

TORSDAGAR (10 veckor)
5/9 – 7/11 – 2024

18:00 – 18:55 Nybörjare
19:00 – 19:55 Fortsättning

Instruktör: Gioreley

Terminen

Höstterminen är uppdelad i två block: 10 veckor (v.36-45) med efterföljande 5 veckor (v. 46-50). Varje dansklass är 55min. Max antal deltagare per klass är 25 personer och danslokalen är 100kvm. Du anmäler du dig till en dag och tid, missade tillfällen tas igen efter överenskommelse med instruktör under pågående termin. Ingen drop-in. Vi meddelar om en klass är fullbokad. Vi rekommenderar våra deltagare att  vistas så lite som möjligt i danslokalen före och efter sin dansklass.

Priser

10 veckor (v.36-45)
1 ggr/v – 1900 SEK
2 ggr/v – 2700 SEK
3 ggr/v – 3450 SEK
4 ggr/v – 4200 SEK

5 veckor förlängning (v. 46-50)
1 ggr/v – 950 SEK
2 ggr/v – 1350 SEK
3 ggr/v – 1750 SEK
4 ggr/v – 2100 SEK

 

Nybörjare är nivån för dig som vill lära dig samba eller dansat någon termin. Vi fokuserar på grundsteget, kroppskoordination och kondition samtidigt som vi har roligt till medryckande musik.

Fortsättning är nivån för dig som dansat i några terminer och kan grundsteget. Vi fokuserar på teknik och hastighet samt utvecklar figurer och bygger ytterligare kondition.

Fortsättning 2 är nivån för dig som dansat i ett antal år och har en god grundsamba, kan dansa i olika hastigheter och göra figurer. Vi fokuserar på teknikträning, hastighet och bygger figurer med målsättningen att du ska bli självständig som dansare.

Elever hos Alegria do Samba har 10% rabatt på Dance och Gymshop på Gamla Brogatan. Observera! All träning sker på egen risk, så se till att ha bra skor och var noggranna med uppvärmning och stretch.

Vår danslokal finns på S.M.A.C Åsögatan 153

Våra instruktörer


Wendy

Julia

Gioreley

Annika

Om Alegria do Samba

Alegria do Samba är en ideell förening vars syfte är att främja brasiliansk kultur och dans i Sverige. Alegria do Samba har funnits sedan 2006 och har alltid haft passionen för brasiliansk samba som ledstjärna. 

Alegria do Sambas instruktörer har sedan 2008 tränat för Carla Campos, personlig tränare och grundare av konceptet SAMBA FIT, ett träningskoncept som kombinerar brasiliansk samba med fitness som Alegria do Samba var först i Europa med att introducera. Fokus för träningen är att öka kroppsmedvetenheten och stärka självkänslan samtidigt som du får en intensiv och rolig träning. Alla dansklasser innehåller övningar för kroppshållning, elegans och femininitet. 

Detta träningskoncept har förfinats och vidareutvecklats under åren. Våra instruktörer har tränat för och blivit certifierade av Carlinhos Salgueiro, koreograf för sambaskolan Salgueiro i Rio de Janeiro. Hans unika metod, SAMBA DIVA, tar fram självförtroende och uttryck, samtidigt som hans tekniska sambaundervisning är en nyckelmetodik på dansklasserna hos Alegria do Samba. Carlinhos Salgueiro har vid ett flertal tillfällen varit gäst hos Alegria do Samba och Alegria do Sambas instruktörer har tränat tillsammans med Salgueiros passistas i Carlinhos PROJETO SAMBA NO PÉ.

Alegria do Sambas instruktörer är också utbildade och certifierade av Evelyn Bastos, bateriadrottning i sambaskolan Mangueira i Rio de Janeiro vars signaturmetod SAMBA DE MOLA fokuserar på att använda höfterna i samban. 

Mayara Santos har med sin signaturmetod SAMBA FITNESS inspirerat och berikat Alegria do Sambas instruktörers tränings- och undervisningsmetodik. Hon har vid ett flertal tillfällen varit inbjuden att hålla workshops i Alegria do Sambas regi.

Sedan 2006 har Alegria do Sambas instruktörer regelbundet dansat i karnevalsparaden i Rio de Janeiro. 

  • 2010 – Acadêmicos da Rocinha (ala de chão)
  • 2011 – Mocidade de Vicente de Carvalho (carro alegórico)
  • 2012 – Vila Isabel (carro abre alas) och Acadêmicos da Rocinha (carro alegórico)
  • 2014 – Imperio da Tijuca (ala de chão) och Renacer de Jacarepaguá (carro alegórico)
  • 2015 – Renacer de Jacarepaguá (carro alegórico)
  • 2017 – São Clemente (ala de chão)
  • 2019 – Imperatriz Leopoldinense (passistas)
  • 2022 – Imperio Serrano (carro alegórico)

WORKSHOPS

Alegria do Samba arrangerar regelbundna workshops för sina kursdeltagare med inbjudna gäster från Brasilien.
Kontakta oss för mer information.

Alegria do Samba erbjuder danskurser i brasiliansk
samba no pé från Rio och Janeiro!

Prova världens roligaste träningsform!
Dansa, få nya vänner, upplev glädje och få bättre hälsa på köpet.
Våra lokaler finns på S.M.A.C. Åsögatan 153.